17 Ağustos 2015 Pazartesi

Son Kamelya


 
 
 
Sarah Jio “Mart Menekşeleri” ve “Böğürtlen Kışı” adlı romanlarından sonra, bu kez karşımıza “Son Kamelya” adlı romanıyla çıkıyor. Diğer romanlarında olduğu gibi geçmiş ve gelecek bir arada anlatılıyor. Yine geçmişte yaşanan gizemli olaylar, sırlar, cevap bekleyen sorular gün yüzüne çıkıyor. Yazarın güzel anlatımı ve yalın dili sayesinde diğer romanlarında ki akıcılık aynen devam ediyor ve sıkılmadan zevkle okuyabiliyorsunuz.

Kitabın konusuna gelince; genç güzel bir kadın olan Anna ile yakışıklı bir adam olan Lord Edward tanışırlar. Adam kıza aşık olur. Kızın cephesinde olaylar farklıdır ama kız aile baskısı nedeniyle bu adamla evlenir. Büyük gösterişli bir köşkte yaşamaya başlarlar. Bir süre sonra kızın geçmişiyle ilgili bir sır ortaya çıkar. Bu sırrın çıkışıyla Lord Edward’ın eşine olan aşkı biter ve eşinden uzaklaşır. Anna altın kafese kapatılmış kuş misali, çiçeklerle donatılmış bahçesinde yaşamaya başlar. Yanında sadece çocukları vardır.

Yıllar sonra fakir bir fırıncının kızı olan Flora kendisini bir dadı gibi göstererek Livingston köşküne girer. Flora bitkiler hakkında geniş bir bilgiye sahiptir ve ailesine yardım edebilmek adına uluslararası çiçek kaçakçılarının arasına girmiştir. Köşkte işe başlama sebebi de budur. Köşke ait botanik bahçede “Middlebury Pembesi” adı verilen kamelyayı aramaya başlar. Asıl hikaye bundan sonra başlar. Aşk, cinayet, entrika…

Yıllar sonra Addison Sinclair adlı bir bahçe tasarımcısının yolu bu köşke düşer. Dünyaca ünlü bu bahçeyi incelemek istemektedir. Bahçenin gizemli geçmişini çözmeye başlar ve dehşet veren gerçekler su üstüne çıkar.

Son Kamelya, Leydi Anna, Flora Lewis ve Addison Sinclair adlı üç güzel ve güçlü kadın karakterin üzerine kurulmuş bir romandır.

Keyifli okumalar dilerim…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder