24 Haziran 2015 Çarşamba

2015 Yılının İlk Yarısında En Çok Okunan Kitaplar



2015 yılının ilk yarısını geride bıraktığımız şu günlerde, kitap satışı yapan farklı 10 siteden derleyerek hazırladığım TOP 20 listemiz :




Birinci sırada, Kürk Mantolu Madonna/ Sabahattin Ali / Yapı Kredi Yayınları


Bu eser için; duygu ve insan tasvirinin çok güzel bir şekilde işlendiği, Türk edebiyatının en başarılı eserlerinden biridir diyebiliriz. Önce okuyucusuna basit bir aşk romanı izlenimi verse de, kitabı okumaya başladıktan hemen sonra nasıl bir yanılgıya düştüğünüzü fark ediyorsunuz. Yazar kitapta Raif Efendi' nin aşkını, yaşadığı duygu yoğunluğunu, Kürk Mantolu Madonna’ya hissettiği saf aşkı çok güzel bir dille anlatıyor. Roman; bir gün Raif Efendi’nin gazetede reklamını gördüğü bir sergiye gitmesiyle ve orada gördüğü bir tablodaki resme aşık olmasıyla başlıyor. Bu tablo onun hayatının dönüm noktası olacaktır.


İkinci sırada, Böğürtlen Kışı/ Sarah Jio / Arkadya Yayınları

Sarah Jio’nun bundan önceki romanlarındaki akıcı dili, duygusallığı ve şaşırtıcı sonları bu romanda da en güzel şekilde karşımıza çıkıyor. Bir anne olarak, Sarah Jio’nun umudu ve umutsuzluğu anlatan mükemmel hikayesi beni derinden etkiledi diyebilirim. Hikayemiz 1933 yılında Amerika’nın Seattle şehrinde 3 yaşındaki oğlu ile güzel bir hayat süren Vera’nın oğlunu bırakarak işe gitmesiyle başlar. Fakat geri döndüğünde oğlu evde yoktur.







Üçüncü sırada, Elif Gibi Sevmek / Hikmet Anıl Öztekin / Yakamoz Kitap

Tasavvuf ve manevi aşkı harmanlayarak şiir kitaplarını sevenler için hazırlanmış güzel bir eser.



Dördüncü sırada, Konstantiniyye Oteli / Zülfü Livaneli / Doğan Kitap

Kostantiniyye Oteli bir romandan çok fazlası olmuş, konusu kitaba ismini veren otelin açılışıyla başlıyor ve Konstantiniyye Oteli’ ne gelen davetlilerin tanıtılmasından oluşuyor. Baş karakterler olan otelin sahibi Ergun Bey’ in ailesi, Zehra ve Emre’ nin yaşantıları, ilişkileri anlatılırken okuyucuyu zamanda yolculuğa çıkarıyor. Bu kitapta aşk, tarih, kültür, müzik kısaca her şey var. Zülfü Livaneli kaliteli ve entelektüel bir yazar olduğunu bu romanıyla ispatlamış, değişik bir tarz denemiş.





Beşinci sırada, Kafamda Bir Tuhaflık / Orhan Pamuk / Yapı Kredi Yayınları

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un 6 yıl gibi bir süre üzerinde çalıştığı “Kafamda Bir Tuhaflık” adlı eser, İstanbul’da yaşanan belgesel tadında güzel bir aşk hikayesi olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul deyince aklımıza ilk olarak boğaz manzarası, eşsiz mimarisi, deniz kokusu geliyor tabi ki. Ama kitapta karşımıza çıkan İstanbul alışılagelmişin dışında. Karanlık sokaklar, yaşam mücadelesi veren Anadolu’dan gelen insanların şehirde kendi elleriyle yaptıkları gecekondular, terk edilen harap apartmanların olduğu eski mahalleler… Romanın başkarakteri olan Mevlut, 1969 yılından itibaren 40 yıl boyunca bu mahallelerde pilavcılık, yoğurtçuluk, otopark bekçiliği gibi bir çok iş yapıyor. Bir yandan çalışırken bir yandan da çevresindeki gelişmelere, siyasi çatışmalara, darbelere, dönüşümlere şahit oluyor. Roman ; Mevlut ile üç yıl süreyle aşk mektubu yazdığı sevgilisinin İstanbul'daki yaşamını konu alıyor.



            6-Elif Gibi Sevmek-2 / Hikmet Anıl Öztekin / Yakamoz Yayınları
                                  
7- Allah De Ötesini Bırak / Uğur Koşar / Destek Yayınları

8- Hayvan Çiftliği / George Orwell / Can Yayınları

9-Türklerin Tarihi / İlber Ortaylı / Timaş Yayınları

10-Esrarengiz Bahçe / Johanna Basford / Edam

11-Trendeki Kız / Paula Hawkins / İthaki Yayınları

12 -Gizemli Orman / Johanna Basford / Edam

13 -Gündüz Sefası/ Sarah Jio / Arkadya Yayınları

14 -Vazgeçtim / Kahraman Tazeoğlu / Destek Yayınları

15 -Masonluğun Gizli Dili / Hakan Yılmaz Çebi / Tutku Yayınevi

16 -Yarın 20 Yaşında Olacağım / Alain Mabanckou / Timaş Yayınları

17 -Osmanlı’da Aşk Başkadır / Enes Türkoğlu / Tutku Yayınevi

18 -Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda / Yılmaz Özdil / Kırmızı Kedi Yayınları

19 -Mart Menekşeleri / Sarah Jio / Arkadya Yayınları

20 -Kocan Kadar Konuş / Şebnem Burcuoğlu / DEX

                                                                Hülya TUNÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder