10 Temmuz 2015 Cuma

Büyükler için boyama



Son zamanların en gözde etkinliği, yetişkinler için hazırlanan boyama kitabı oldu. İngiliz İllustrator Johanna Basford tarafından hayata geçirilen “Secret Garden” yani “Esrarengiz Bahçe” büyükler için çok eğlenceli bir hobi, muhteşem bir terapi oldu. Yok satan bu boyama kitabının ilk basımı 2013’de yapılmış ve bugüne kadar milyonlarca satış yapmış. Kitap satış rekoru kırınca, ikinci versiyonu olan “Gizemli Orman”ın gelmesi hiç gecikmemiş. Türkiye’de Edam Yayınevi kitabın yayın haklarını satın almış.


İnsanı zaman kavramından soyutlayan, kafa dinlemek için mükemmel bir kitap.  Kitabın içinde boyama sayfaları dışında, desen tamamlama sayfaları da var. Tüm desenler Ressam Johanna’nın elleriyle tek tek çizilmiş. İlham kaynağı ise küçükken dedesinin yaşadığı  İskoçya'nın Arran Adası'nda bulunan evi olmuş.







Kitabı tüm kitabevlerinde bulabilirsiniz. Bir ara fiyatı 25 TL’ye kadar çıkan kitabı şu an www.dr.com.tr dan 18.25 TL’ye temin edebilirsiniz. Tabi ki yanında bir de boya kalemlerine ihtiyacınız olacak. Size tavsiyem sıradan bir kuru boya kullanmamanız. Çünkü küçük alanlarda çok silik oluyor. En iyi kuru boyalar faber-castell ve play-doh. Büyük desenler için farklı kalemler isterseniz, keçeli ucu olan stabilo point 68’ler çok ideal. Stabilo 88 ise desenlerin etrafına kontür çekmek için uygun.

Kitabı sizlere  şiddetle tavsiye ediyorum. İyi eğlenceler…


                                                                      Hülya TUNÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder