26 Şubat 2016 Cuma

Dünyanın en büyük bahçesi: Dubai Miracle Garden


 



 
 
Dünyanın birçok yerinde çok güzel, özenilerek yapılmış, o ülkenin kültürünü yansıtan bahçeler var. Hollanda’nın Lale Bahçeleri… Japonların Kawachi Fuji’si, İtalya’nın Allegri Arvedi’si. Her biri görmeye değer harika yerler. Bir de Dubai de bulunan, 45 milyon çiçeğiyle Miracle Garden var ki gösterişiyle, kocaman alanıyla, rengarenk çiçekleriyle gerçekten görülmesi gereken bir yer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biridir. Basra Körfezi içerisinde yer alır. En önemli gelir kaynağı petroldür. Dubai petrol, doğalgaz ve ticaret merkezi olarak anılmaktadır. Bunun yanında önemli bir turizm merkezidir. Dubai bir dünya harikası olan 2013 yılında açılan Miracle Garden (Mucize Bahçe) ye ev sahipliği yapmaktadır. 18 dönümlük bir alana yayılan bahçede 45 milyon çiçek vardır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mucize Bahçe farklı konsept ve peyzaj uygulamaları yapılarak düzenlenmiş, farklı çiçeklerden oluşan geniş bir yelpazeye sahiptir. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu konseptin içerisinde çiçekler, kalpler, yıldızlar, çizgi film karakterleri, piramitler bulunmaktadır. Çölün orta yerinde bulunan bu bahçe damla sulama sistemi ile sulanmaktadır. Sulama suyu, atık suların yeniden kullanımı ile temin edilmektedir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Her yıl eylül ayından mayıs ayına kadar bir milyondan fazla ziyaretçi gelmektedir. Bu tarihler dışında çöl sıcakları çiçeklerin yaşamasına imkan vermediğinden bahçe ziyaretçilere kapalı tutuluyor. Sabah 9.00 akşam 21.00 arası ziyarete açık olmaktadır. Giriş ücreti 5.50 dolar, üç yaş altı ücretsizdir.
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder