29 Şubat 2016 Pazartesi

İlkbahar Rüyası


                  
                  Daha önce Kristin Hannah’a ait kitapları okuyanlar bilir. Yazarın çok yalın ve akıcı bir anlatımı vardır. Okuyucuyu nasıl derinden etkileyeceğini iyi biliyor. İlkbahar Rüyası; duygusal ve romantik bir kitap olmuş. Her ne kadar kitabın konusu ile adını çok alakalı bulmasamda, vakit kaybetmeden alıp okunması gereken bir roman.

                 Ünlü bir Hollywood yıldızı olan Angel DeMarco, geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Hızlı bir hayat sürmektedir. Etrafında çok insan var gibi görünmekte olsada aslında gerçek dostu ve arkadaşı yoktur. Angel bu kalabalıkta yalnızlık çekmektedir ve bunu belli etmemek için kendini daha fazla alkole vermektedir. Bu arada Angel'in sağlığı hiç de iyi değildir, kalbi kötü durumdadır. Doktorlar uyarılarda bulunur fakat Angel hayatını değiştirmez. Sonunda bir partide kalbi tekler. Bu kez durum çok ciddidir. DeMarco'nun yaşaması için kalp nakli gerekmektedir. Bunun için Seattle'daki bir hastaneye gönderilir. Seattle , 17 yaşındayken Angel'in kaçtığı ve bir daha asla gitmediği evidir.
               Seattle'daki hastanede, Dr Madelaine isminde bir kardiolog bulunmaktadır. Madelaine on altı yaşındaki kızı Lina'yı tek başına büyüten bekâr bir annedir. Fakat dünyaca ünlü olan bu cerrah, ergenlik çağındaki kızının sorunlarıyla başa çıkamamaktadır. Lina kim olduğunu bir türlü öğrenemediği babasının izini bulmayı kafasına koymuştur. Angel'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelmesi ile geçmişte yaşanılan kırgınlıklar gün yüzüne çıkar. Hatta Angel'ı kötü bir tesadüf beklemektedir. Tedavisinin evinde yapılması gerekecektir.

             İlkbahar Rüyası mucizelerin her an gerçekleşebileceğini anlatan şefkat dolu bir romandır. Keyifli okumalar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder